21 June 2017

Raya Sales Lazada 2017


Assalammualaikum,


Hye peeps :D

Yes, sekarang ni saya tengah intern and esok dah mula cuti raya! Cepatnya masa berlalu, lagi 4 hari je lagi dah nak raya. And ofcourse laa saya dah beli baju raya, tudung raya, kasut raya semua for pagi raya. 

Tapi, even dah complete semua tu, tak bermaksud saya boleh stop usha sales online. 

Fyi, Raya tahun ni still sama macam raya sebelum ni. Me and my family decided to wear sedondon colour. Which is.... Purple Lavender . For me, my baju raya tahun ni laaa paling simple se simple nya. Later I show you baju raya daku yang simple tapi selesa itu. 

Tudung raya?  
Dah story story dalam entry sebelum ni. >.<  Here is the link for the entry pasal tudung raya iols 2017.



nahh gambar, incase you guys malas nk buka link atas tu heheh. 

Dua benda penting untuk celebrate raya kat rumah ofcourse laa baju and tudung kan. So as shown kat atas tu, The baju that I bought is from Amar Amran. 

tadaaa! ni la baju nya. hehehe . simple kan ? (thats not me.. tu model Amar Amran lettew)



Haa kenapa letak gambar model? Sebab nanti tak surprise laa iols pakai baju di pagi raya. hihi. 

For your information, Amar Amran ni bunyi macam brand untuk baju Melayu lelaki, tapi hakikatnya, bukan untuk lelaki saja.. but for ladies, and kids jugak. So, senang sangat satu family nak sedondon sebab beli under one brand je kann. Like my family and I  :)


Most important is, Amar Amran bukan je jual baju dekat butik je.. but also ada terjual dalam Lazada sempena raya ni. 
To be honest, price dia murah mendadak.. ye lahh sebab sales kan. Nasib baik baju kurung Qasidah Lavender iols dah habis kat Lazada.. kalau tak sedih jugak laah sebab beli baju masa awal Ramadhan haritu. Sebab beli kat Lazada ada sales :') Kat butik takda. 

Kalau korang nak tengok Raya sales dekat Lazada.. boleh check link ni 


Boleh shopping Raya dengan Discount sebanyak  80%   . Bestkan ? :p



Oh disebabkan sales, and ter minat dengan baju kurung Qasidah by Amar Amran ni.. iols pun usha laa website Lazada and search for Baju Kurung Qasidah tu AGAIN. Terkejut tengok price dia :'D  Its RM 165  guysss. Daripada 195 ringgit. Oh and website dia pun boleh zoom zoom.  

Kalau ikutkan hati, teringin nak beli lagi kurung Qasidah.. but in diff colour which is BLUE macam dalam gambar atas tu. Baru laa nampak slim hahaha. 



Honest review, I really like kurung Qasidah ni. Sebabnya dia saaaaaangat comfortable. Walaupun design sangat simple.

And, guys.. tak semestinya usha Lazada and tengok barang raya bermakna youguys kena beli untuk pakai raya. But in the future boleh la guna ! Yang penting sekarang ni adalah SALES dekat LAZADA. Hue hue hue  


Sempena Ramadhan ni, Lazada dan sales berpisah tiada . 

So, Make sure yguys note pasal "Marhaban Ya Ramadhan and Riang Ria Raya sale"  (http://www.lazada.com.my/riang-ria-raya/) daripada 19 MEI - 30 JUN 2017,  (boleh dapat special discounts up to 90% tau!) okay!!

Kesimpulannya kat sini, pergi cari barang sales korang dekat Lazada cepat!!

tu saja hehehe :*

Posted by Nur Farhana

2 comments:

  1. cantiknyaaa.. hehe badan comel kecik2 xpe beli online.. kalo cem akak yang extra mok ni kena try on dulu baju2nya.. tapi ada gak beli selai online =P

    selamat hari raya aidilfitri..
    have a blast syawal =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe tapi ada banyak je size nya tauu boleh pilih :* Selamat Hari Raya too!

      Delete