10 July 2017

Nat C 1000, my fav Vitamin C

Assalammualaikum,



Hye everyone,
actually dah lama terfikir nak share with you guys pasal vitamin C yang I dah consume for 1 year something dah.

Cerita dia camni,
before this, I jenis muka kering and oily, so jerawat senang keluar. Dah cuba minum banyak air and consumed several products, mcm collagen bagai.
Plus, I got bowel problems, macam payah sikit nak buang air (lewls).
So bila makan product yang collagen tu.. it works like for several months (nak dekat setahun jugak.. pastu lama lama mcm takda effect dah. Besides, product tu pricey laa jugak.

Thus, I chose to stop anyway sebab nak pikirkan cara cemana nak kurangkan jerawat and especially parut jerawat yang takes time lama gila nak hilang ni.
Jadinya iols pun pegi laa pharmacy ..
Watsons tak silap, it was last year.. where I started to search for vitamin C yang memang elok for hilang parut kat kulit lebih lebih lagi kat bahagian muka.

Memula ingat nak beli Blackmores. Tapi teringat dulu penah je ibu bagi sebotol.. tapi pun macam takda effect sangat for me :') Cedih ngats.
Till this one aunty, pekerja watson ni (tapi tengok dia macam pharmasist watsons tu je), came to me and tanya "Yes Miss, you cari apa?"

Memula iols macam kengkonon tak perlukan bantuan laa.. tapi since she asked me oredi saya pun jawab la "I ni nak cari any ubat yang boleh hilangkan parut jerawat :) .."

And laju je dia pi bawak kat tempat macam gel gel sapu "Mederma" "Bio Oil" macamtu and seangkatan dengannya. Masa tu memang well known jugak dengan ubat ubat tu sebab some of my friends ada guna tapi takes time macam years baru boleh hilang parut.
Masatu lama jugak laa memikir... takda ke ubat lain selain ni... sebab kengkonon nak something yang more effective (acah sangat) *in other words.. something diff than what others consume. bhahaha*

Then the aunty said.. "ubat ubat sapu ni expensive and takes time lama laa nak hilang parut you.. why not just buy Vitamin C and clean dalaman you.. so that outside pun boleh clean sama" , Me myself pun angguk angguk je laa cuz what she said memang betul pun.. I think one of the reason my kulit kering tu pun related dengan bowel problem yang I ada tu.

Then she took laa satu Vitamin C ni.. seperti gambar di bawah and showed it to me. She explained to me yang Vitamin C ni macam normal supplements ala ala blackmores cemtu (rasa dia tawar je.. tak pernah lagi kemam, selalu telan je).. but she emphasized kan yang dia bagus untuk parut. Not just for kulit muka.. but satu badan.



So the price is around RM 85 something.. tak ingat sangat sebab last year beli nya :p but around that price laa. Ada 150 tablets so kalau calculate , sehari satu tablet, sebotol boleh tahan dalam 5 months.

For me yang dah 'ter' consume supplements yang agak pricey sebelum tu.. for RM 80 plus plus (5 months) adalah sangat berbaloi! am I right?
Jadinya saya pun beli ....

Hasilnya, memang berkesan lah for me. Muka dah tak kering and jerawat pun less dari sebelum ni.. Most important is, jerawat cepat betul kecut and kering and poof boleh hilang parutnya. Sometimes dalam masa seminggu boleh hilang parut.
Not only my muka.. but I realized parut kaki melecet sebab kasut pun dah hilang (yay!) sebab dulu masa zaman sekolah selalu melecet kaki.. sekarang alhamdulillah tak dah.

So just imagine laa parut tu parut lama kot but still macam fading. Alhamdulillah I found this Vitamin C Nat C1000.

Tapi makan Vitamin C ni kenala consistent.. tak consistent acano nak menjadi betul tak?
I am quite happy la sebab that Aunty macam bagi advice berguna. and yep .. still consuming this and takde side effect pape so far. :*

p/s : FYI, this is not a paid review :'D 
I wrote this cuz this is one of my fav products, cari laa dekat Watsons or any other pharmacy.. price pun about je semua. (yang dalam gambar tu my second bottle.. alhamdulillah hihi)


thats all,
Tchuss!


Posted by Nur Farhana

No comments:

Post a Comment